Avui en dia és molt difícil que els grups de música puguin arribar a la gent del carrer a causa de la falta de mitjans tant econòmics com mediàtics. Actualment, només els artistes consagrats o els que tenen molta sort són els que tenen oportunitats. A més, la pirateria fa molt difícil donar-se a conèixer davant del gran públic i de la indústria.

Així mateix, és molt gran el ventall de grups musicals novells que, durant tot l’any, assagen i es preparen per poder tenir l’oportunitat d’actuar davant la gent, encara que sigui un públic proper com el de casa.

Del 2008 ençà, els grups guanyadors del TRACK han estat Sal150 (Tarragona), Mr. Pez (el Vendrell), Plou com Mai (Llorenç del Penedès), Pau Saura-Homo Orquestriens (Calafell), Batak (Vallès Oriental), Bonobos (Centelles) i Llorer (Barcelona). A més, l’escenari del TRACK ha estat trepitjat per nombrosos grups finalistes, en aquest cas, 73 formacions d’arreu de Catalunya. A més a més, fins a deu grups convidats han passat pel TRACK, com els Lax’n’Busto, Tribut a Sau, Boikot, Sol Lagarto, Los Suaves, Txarango, Bongo Botrako, The Toasters, Gossos i El Drogas.

Cada any el jurat està format per músics i professionals de la música. Han format part del concurs com a membres del jurat Pemi Fortuny; Glòria Castellví; Jofre Bardagí; Toni Urbano; Jaume Piñol; Carlota Baldrís; Marga Márquez; Joan Tena; Anna Romeu; Christian Len; Cristóbal Sánchez; Adrià Grandia; Hermini Mampel; Sílvia Ferré; Ramon Montardit; Sergi Vila; Albert Recasens; Isaac Albesa; Miquel Casellas; Anna de la Parte; Joan Inglès; Pere Almirall; Jaume Nin; Juan Carlos González, Boikot; Ramiro Penas; Roger Caballero; Joan R. de Puy; Marcel Lázara, Tito; Lali Pujol; Rob Hingley, Bucket; Consol Sáenz; Jordi López (AMBP); Montse Solé; Carlos Azagra; Roger Margarit; Roger Palà; Bel Zaballa; Javi Martín; Sònia Ferrer; Pep Blay; Jordi Bianciotto; David Rosell, i un representant dels grups guanyadors (cada any un membre del grup guanyador fa de jurat a la següent edició).

Així doncs, el TRACK, organitzat des del 2008 per l’Àrea de Joventut i per les regidories de Festes i Cultura de l’Ajuntament del Vendrell, porta a terme una petita aportació a aquests grups donant-los una oportunitat tot promovent i difonent la seva música i alhora cobrint una necessitat exposada pels grups del Vendrell.

                     Track: Concurs de Música del Vendrell.